Zelfzorg Eline Oosterbosch Zelfzorg Eline Oosterbosch

Maak van zondag jouw Selfcare dag: 10 tips voor extra ontspanning

Zondag, de dag waarop je de wereld even op pauze kan zetten en jezelf kan verwennen met extra selfcare. Of het nu gaat om het opladen van je batterij of gewoon genieten van tijd voor jezelf in de chaos van het dagelijkse leven. Selfcare Sunday is de dag voor jou! Hier zijn 10 tips om extra te genieten van deze vrije dag.

Meer lezen
Ademwerk Eline Oosterbosch Ademwerk Eline Oosterbosch

Zucht… ontdek waarom zuchten zo goed voor je is! 

Wanneer we aan zuchten denken, komt al snel het beeld in je op van iemand die chagrijnig is of iemand die net gesport heeft. Maar wist je dat zuchten voor iedereen ontzettend goed is? Zuchten helpt niet alleen bij ontspannen, maar vermindert ook gevoelens van stress en spanning. 

Meer lezen
Slow living Eline Oosterbosch Slow living Eline Oosterbosch

Beleef de seizoenen: 10x lente inspiratie

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme, maar de lente heeft altijd iets speciaals. Na de sombere en koude dagen begint het zonnetje weer te schijnen en voel je de kriebels om naar buiten te gaan. Beleef de lente met deze 10 activiteiten en verbind jezelf met de seizoenswisseling. 

Meer lezen
Ademwerk Eline Oosterbosch Ademwerk Eline Oosterbosch

Wat is ademwerk nu precies?

Ademen. Je doet het de hele dag en vaak zonder erover na te denken. Toch heeft jouw ademhaling een grote invloed op hoe jij je voelt. Zit je adem hoog in je borst, dan is de kans groot dat jij je gespannen voelt en toe bent aan rust. Gelukkig kan je door je ademhaling te veranderen, ook je gemoedsrust veranderen.

Meer lezen
Eline Oosterbosch Eline Oosterbosch

Wandelen in Lage Vuursche: volg de Heuvelrugroute

De bossen van Lage Vuursche trekken veel wandelaars aan, maar gelukkig zijn er ook verborgen parels voor de echte natuurliefhebbers. Ontdek de rustige paden en geniet van weidse uitzichten op De Heuvelrugroute, die 11 km over de Utrechtse Heuvelrug loopt. 

Meer lezen
Yoga, Ondernemerschap Eline Oosterbosch Yoga, Ondernemerschap Eline Oosterbosch

Zit je de hele dag achter je computer? Doe deze stretches voor een soepel lichaam!

Steeds meer tijd brengen we voorovergebogen achter onze computer door, lang niet altijd in een perfecte zithouding. Op kantoor maak je nog een wandeling naar de koffieautomaat, maar thuis zit je soms uren achter elkaar aan je scherm geplakt. Met deze stretches houd jij je nek en schouders lekker soepel en ontspannen. 

Meer lezen
Buiten leven, Yoga Eline Oosterbosch Buiten leven, Yoga Eline Oosterbosch

3x Campings met yoga in de natuur

De natuur is de plek waar de tijd vertraagt en de rust voelbaar is. Het is niet gek dat steeds meer campings yoga aanbieden als onderdeel van een ontspannen weekendje weg. Wat is er nu heerlijker dan je yogamat uitrollen middenin het groen, terwijl de vogels op de achtergrond vrolijk tjirpen? In deze blog ontdek je 3 campings waar je yogasessies kan volgen in de natuur. 

Meer lezen
Zelfzorg Eline Oosterbosch Zelfzorg Eline Oosterbosch

Schrijf een liefdesbrief aan jezelf, ontvang extra zelfliefde op Valentijnsdag (en alle dagen daarna)

Valentijnsdag, een dag vol romantiek, verwachtingen en soms ook een kleine teleurstelling. Maar wat als ik je vertel dat je geen prins op het witte paard nodig hebt of een enorme teddybeer? Wat als de belangrijkste liefde die je vandaag kan vieren, die voor jezelf is! Schrijf daarom vandaag een liefdesbrief aan jezelf om te laten weten hoe geliefd je bent. 

Meer lezen
Doen Eline Oosterbosch Doen Eline Oosterbosch

Winters overnachten in een yurt bij Winter Woods

Verstopt in de Drentse bossen, vind je pop-up camping Winter Woods. Overnacht hier in een traditionele Mongoolse Yurt. Hak tijdens een weekend weg je eigen hout, kom tot rust in een yogales bij het kampvuur of waag je aan een winterse duik in natuurwater tijdens de koudetraining. Omarm de winter tijdens een verblijf bij Winter Woods.

Meer lezen
Yoga Eline Oosterbosch Yoga Eline Oosterbosch

Yin yoga houdingen voor soepele schouders en rug

Heb je last van nek, schouder en rugklachten? Met deze drie yin yoga houdingen laat je spanning in deze gebieden los en ontstaat er weer ruimte in je lichaam. Ideaal om na een drukke werkweek de spanning wat los te laten.

Meer lezen
Buiten leven Eline Oosterbosch Buiten leven Eline Oosterbosch

5x Waarom winterkamperen een goed idee is

Met temperaturen die dalen, is winterkamperen niet direct het eerste waar je aan denkt. Toch is kamperen juist in de winter een fijne activiteit om te doen. Haal de avontuurlijke kant in je naar boven en ontdek 5 redenen waarom winterkamperen een goed idee is. Denk alleen maar aan de marshmallows die je kan roosteren boven het vuur!

Meer lezen
Zelfzorg Eline Oosterbosch Zelfzorg Eline Oosterbosch

Hoe houd ik mijn goede voornemens vol? Maak dit jaar jouw dromen waar, 5 tips!  

Januari, het nieuw begin van een nieuw jaar. Het doet iets met je dat alle dagen weer open liggen. Niet gek dus, dat we massaal goede voornemens bedenken voor het nieuwe jaar. Het zijn vaak ambitieuze doelen: “Dit jaar ga ik het echt anders doen!” Alleen worden de stappen naar deze doelen vaak vergeten… met deze 5 tips houd jij dit jaar jouw goede voornemens wel vol!

Meer lezen
Recepten Eline Oosterbosch Recepten Eline Oosterbosch

Ontdek 3 heerlijke s’more recepten voor bij het kampvuur 

Zeg je kampvuur, dan zeg je marshmallows. Rooster ze boven het vuur tot ze knapperig zijn aan de buitenkant, maar zacht aan de binnenkant. Of maak er s’mores van, het ultieme toetje als je op de camping bent. Ontdek 3 verschillende recepten voor s’mores die je wilt uitproberen de volgende keer dat je bij het kampvuur zit. 

Meer lezen
Zelfzorg Eline Oosterbosch Zelfzorg Eline Oosterbosch

Positieve affirmaties: krachtige zinnetjes die je leven veranderen

Stel je voor dat je dagelijks opstaat met positieve gedachten die je energie geven, in plaats van kritische en negatieve gedachtes. Zou je dan niet positiever en optimistischer in het leven staan? Ik heb het over de kracht van positieve affirmaties, oftewel krachtige zinnen die je in jezelf herhaalt om je te focussen op wat echt belangrijk is in het leven.

Meer lezen
Zelfzorg Eline Oosterbosch Zelfzorg Eline Oosterbosch

Neem jezelf mee op date, ga op solo date!

Bij het woord 'date' denken we vaak aan een romantisch uitje met een speciaal iemand. Maar heb je er ooit aan gedacht om met jezelf op date te gaan? Het is een prachtige vorm van zelfzorg waarbij je jezelf op de eerste plaats zet. Je stapt uit je dagelijkse routine en maakt tijd vrij voor je eigen verlangens. Een selfcare ritueel dat een vaste plek verdient in jouw agenda!

Meer lezen