Winters overnachten in een yurt bij Winter Woods

Verstopt in de Drentse bossen, vind je pop-up camping Winter Woods. Overnacht in een traditionele Mongoolse Yurt. Hak tijdens een weekend weg je eigen hout, kom tot rust in een yogales bij het kampvuur of waag je aan een winterse duik in natuurwater tijdens de koudetraining. Omarm de winter tijdens een verblijf bij Winter Woods. 

Winter kamperen bij Winter Woods in de Drentse bossen

Winterkamperen kan bar en koud lijken, maar een verblijf bij Winter Woods is voor iedereen die graag tijd doorbrengt in de natuur. Doe mee aan een van de vele activiteiten zoals broodbakken of spring na de koudetraining een warme sauna in. Bij aankomst kan je je onder het genot van warme glühwein inschrijven voor deze workshops in het weekend. Onderaan deze blog vind je wat er wel / niet inbegrepen is bij de prijs. 

Over het hele terrein zijn bijna 22 yurts te vinden, allemaal met een eigen vuurschaal en gezellige zitjes. In het midden vind je een grote groepstent waar het programma op staat en je koffie, thee, spelletjes, marshmallows en de crew vindt. Kies zelf of je behoefte hebt aan verbinding of je liever terugtrekt in je eigen yurt.

Slapen bij de kachel in je eigen yurt

Overnachten doe je in een compleet ingerichte traditionele Mongoolse yurt, waar comfortabele bedden en warme dekens in liggen. Back to nature betekent dus ook geen verwarming. In iedere yurt staat een grote kachel die je warm kan stoken. Om je op weg te helpen, start het weekend met een houthak workshop zodat je precies weet waar je op moet letten en je met eigen gehakte blokken hout de kachel of het kampvuur aan kan maken. Koud heb ik het dus zeker niet gehad.

Zowel een gasbrander als een grote pan voor boven het vuur is aanwezig in de yurt dus wil je ‘s ochtends een kopje koffie maken? Dan zou ik de percolator op het gasbrandertje zetten. Maar voor de sfeer is eieren bakken op de kachel wel extra sfeervol. Alles is aanwezig gelukkig, dus van huis hoef je niets mee te nemen.

Ontdek 3 goddelijke s’more recepten voor bij het kampvuur

Doe mee aan een van de vele activiteiten

Het leuke aan het verblijf bij Winter Woods zijn de vele activiteiten. Alle activiteiten behalve de zweethut zijn inbegrepen in de prijs. Dit maakt dat een weekend Winter Woods aan de prijs lijkt, maar boek je los al deze workshops dan ben je vaak hoger uit. Nu je er toch bent, kun je net zo goed alles proberen! 

Yoga & meditatie

‘s Ochtends wordt er in de grote tipi een aantal yogalessen aangeboden om de energie lekker in beweging te brengen. Zowel de vroege vogel als de uitslaper kan hier dus in zijn eigen tempo terecht. In de tipi wordt een kampvuur aangemaakt, waardoor de lessen heel sfeervol worden en het een goede start is van de dag. Vergeet niet te reserveren!

Koudetraining

Op 10 minuutjes lopen ligt de Ieberenplas, waar op zaterdagochtend bij +2 graden de koudetraining begon. Het wak moest nog geslagen worden door de vorst van de afgelopen week. Om te beginnen wordt alles goed uitgelegd en wordt de bloedsomloop flink in beweging gezet. De groep wordt verdeeld in kleinere groepjes, zodat de begeleiders zich kunnen verdelen en de veiligheid gewaarborgd wordt. 

Na een aantal ademhalingsoefeningen gaan we het water in! Nu wordt mijn stoere praat op de proef gesteld. Stap voor stap liet ik me in het ijskoude water zakken. Tussen de stukken ijs kreeg ik gelukkig snel mijn ademhaling onder controle en voelde het ontzettend lekker. Terwijl je iedereen aankijkt, gaat er een euforisch gevoel door je heen. Als je twijfelt om dit te doen, ga gewoon! Je kan veel meer dan je denkt.

Forest spa

Om op te warmen en spanning los te laten staat er een forest spa aan de zijkant van het terrein. Een Finse sauna waar je kan genieten van een prachtig uitzicht terwijl je volledig tot rust komt. Ook is er een hottub die je kan reserveren, om de ervaring af te maken. Op deze manier is winterkamperen wel heel luxe. 

Wandelen

Een weekend in de Drentse natuur vraagt natuurlijk om een mooie wandeling. In de omgeving lopen een aantal wandelingen goed aangegeven. Een populaire route is Het Wolvenspoor (5 km), waarbij je in het weekend moet vechten om een parkeerplekje. Wandel je liever in alle rust? Dan is Het Sprokkelspoor (6,5 km) een fijn alternatief. Deze route is gemarkeerd, wat hem gemakkelijk maakt om te volgen. 

Wat is er inbegrepen tijdens mijn verblijf bij Winter Woods?

Ondanks dat de prijzen van je verblijf bij Winter Woods kan afhangen van de data waarop je boekt (door de weeks is goedkoper dan in het weekend), dit is inbegrepen tijdens je verblijf: 

  • Deelname aan workshops zoals yoga, houthakken, koudetraining en broodbakken

  • Algemene huiskamer tent waar het vuur brandt en koffie klaarstaat

  • Eerste zak hout voor het vuur

Los bij te boeken:

  • Zweethutceremonie

  • Extra hout

  • 2-3 Overnachtingen in een traditionele yurt

  • Volledige inrichting, van houtkachel tot servies 

  • Pannen en servies voor koken boven een gaspitje 

  • Pannen voor het koken boven vuur of de kachel

  • Warme wollen dekens

  • Gebruik van de outdoor sauna en hottub

Een weekend vol avontuur, zo kijk ik terug op mijn verblijf in de Drentse bossen. Na een paar uur kwam ik al volledig tot rust door de stilte die heerst op het terrein. Bij het kampvuur heb ik ontzettend gelachen en mooie gesprekken gevoerd. Het hoogtepunt was uiteraard de koudwatertraining! Niet snel zou ik zomaar in het ijswater gaan zitten, maar met een ontzettend trots gevoel kijk ik hierop terug.

Als natuurliefhebber op zoek naar een bijzonder weekendje weg met leuke activiteiten, dan is Winter Woods zeker een aanrader. Ga je liever kamperen of trek je graag je eigen plan? Dan is een toffe trekkershut wellicht een passendere optie. 


Vorige
Vorige

Schrijf een liefdesbrief aan jezelf, ontvang extra zelfliefde op Valentijnsdag (en alle dagen daarna)

Volgende
Volgende

Chocolade dadel bliss balletjes recept