Chocolade dadel bliss balletjes recept

Bliss balls, deze goddelijke chocolade balletjes gemaakt van dadel, pinda en kokos zijn niet alleen verrukkelijk, ze zijn ook de ideale gezonde snack omdat ze zo voedzaam zijn. Ontdek hoe je gemakkelijk zelf bliss balls maakt voor een heerlijk verwenmomentje, op ieder moment van de dag.  

De chocolade bliss balls zijn groot favoriet tijdens de selfcare retraitedagen, iedereen geniet ervan. Het fijne is ook dat ze zowel vegan, glutenvrij als lactosevrij zijn!

Wat zijn bliss balls?

Bliss balls, zijn kleine balletjes gemaakt van dadel of vijg. Vaak worden aan deze zoete balletjes nog noten toegevoegd en cacao poeder, om ze extra voedzaam en lekker te maken. 

Het leuke aan bliss balls is dat je eindeloos kan variëren. Rol ze door de kokosrasp of geef er een fruitige twist aan door de ze met frambozenjam te vullen. In dit recept maak ik ze extra smeuïg met de toevoeging van pindakaas, maar je kan jouw favoriete notenpasta gebruiken. 

Het recept: gezonde chocolade dadel balletjes met kokosrasp

Voor 8-10 balletjes heb je nodig:

  • 100 gram dadels zonder pit

  • 100 gram pinda’s of andere noot soort

  • 4 el water 

  • 1,5 el pindakaas

  • 1 el honing

  • 1 el cacao

  • Kokosrasp om ze door te rollen

  • Optie: snufje zout

Stap voor stap: hoe maak je bliss balls?

  1. Weeg de dadels en pinda’s af en doe ze in een (kleine) keukenmachine

  2. Heb je geen keukenmachine? Hak de dadels en pinda’s dan een deel in grove en fijne stukjes en kneed dan alles met de hand door elkaar

  3. Voeg de pindakaas, honing, cacao toe aan de keukenmachine

  4. Voeg nog 4 el water toe, soms moet je nog meer water toevoegen maar doe dit eetlepel voor eetlepel. Je wilt niet dat de dadel balletjes te nat worden en je er geen mooie balletjes meer van kan draaien. Te droog is ook niet lekker, dus let goed op. 

  5. Laat de keukenmachine draaien tot de gewenste ‘dikte’. Houd je van stukjes pinda, dan wil je hem iets korter draaien. Wil je smeuïge balletjes, dan laat je hem iets langer draaien. 

  6. Strooi kokosrasp op een bordje. 

  7. Maak kleine balletjes van je dadel mengsel en rol ze daarna door de kokosrasp.

  8. Zet daarna alles even in de koelkast zodat je rustig kunt opruimen.

  9. Voila, je smeuïge dadelballetjes zijn klaar! 

De balletjes kan je makkelijk 5 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje, of als je een grote hoeveelheid maakt (love it)! dan kun je de balletjes ook gemakkelijk invriezen. 

Geniet van je zelfgemaakte bliss balls! 

Of kom ze proeven tijdens de volgende retraitedag en geniet van alle zelfgemaakte lekkernijen en een dag pure ontspanning.


Benieuwd naar meer recepten?

Vorige
Vorige

Winters overnachten in een yurt bij Winter Woods

Volgende
Volgende

Yin yoga houdingen voor soepele schouders en rug