Vers bakkie koffie tijdens je wandeling met Freshdrip

Als koffieliefhebber wil je graag genieten van een kop koffie tijdens je wandeling of kampeer avontuur. Alleen gruwel je al van de gedachte aan oploskoffie, jak! Gelukkig is er goed nieuws. Met Freshdrip zet je gemakkelijk en snel een verse kop koffie terwijl je onderweg bent, zonder gedoe. 

In mijn zoektocht naar een goede kop koffie onderweg, werd ik bij de lokale horeca vaak teleurgesteld door de automatenkoffie. Dan zet ik mijn bakkie pleur liever zelf. Op de camping ga ik het liefst voor de percolator maar tijdens het wandelen kon ik nog geen alternatief vinden. Vaak moest ik dan een groot filter of brandertje meenemen. Tot ik bij de Bever toevallig tegen deze gele zakjes aanliep. Is Freshdrip de oplossing voor koffie onderweg?

Vers bakkie koffie onderweg in nog geen 3 minuten

De belofte van Freshdrip klinkt goed, binnen 3 minuten staat er een dampende kop filterkoffie voor je klaar. Het enige wat je moet doen is je favoriete blend uitkiezen. Kies uit Colombia (sterk), Ethiopië (mild) of kies voor de cafeïnevrije variant. 

Zelf houd ik wel van een grote mok koffie, dus koos ik voor Colombia. In het doosje zaten 7 Freshdrips met 10 gram koffie per zakje. Daar kan je een prima bakkie van zetten.

Hoe werkt Freshdrip?

Tijd om te experimenteren! Plan een wandeling in of ga voor een microavontuur en vul een thermoskan met heet water. Je kan onderweg natuurlijk ook heet water koken, het is maar net waar je zin in hebt. 

Als je het gele zakje openmaakt vind je een filterzakje die je door de handige lipjes op je mok kan zetten. Je scheurt het zakje voorzichtig open en giet voorzichtig wat water op de koffie zodat het begint door te lopen. Daarna kan je heet water toevoegen tot je de gewenste hoeveelheid koffie in je mok hebt zitten! 

Wat me positief verrast is hoe snel het gaat. Tuurlijk moet je even geduld hebben, maar je hoeft niet bang te zijn voor koude koffie. Alle verpakkingen zijn recyclebaar dus neem ze mee in een zakje en gooi ze thuis in de juiste afvalbak.

En… hoe smaakt het?!

Toen ik deze koffie voor het proefde was ik aangenaam verrast! Je krijgt geen slap bakkie maar een goede kop filterkoffie. Tel daar een mooi uitzicht in de natuur bij op en je hebt een geluksmoment te pakken! Koffie zetten tijdens een wandeling is voor de rustige genieters dus ik zou zeggen, kies een mooi plekje uit en neem ook even de tijd om de omgeving te bewonderen met al je zintuigen. Voor een extra energie boost, adem diep en uit om nieuwe zuurstof in te ademen zodat je jouw avontuur kan vervolgen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Nadelen:

  • Extra afvalzakje mee

  • Niet navulbaar

Voordelen:

  • Krachtig van smaak

  • Relatief snel klaar

  • Weinig attributen

Frehdrip voor jouw volgende koffiestop

Freshdrip heeft me positief verrast en ik raad ze zeker aan voor een volgend avontuur. Of je nu gaat wandelen en onderweg wilt genieten van een bakkie pleur of je op de camping staat en geen zin hebt in gedoe. Met Freshdrip heb je snel een dampende mok voor je staan om van te genieten. Zeg maar doei tegen de oploskoffie!


Vorige
Vorige

Beleef de seizoenen: 10x lente inspiratie

Volgende
Volgende

Wat is ademwerk nu precies?