Beleef de seizoenen: 10x lente inspiratie

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme, maar de lente heeft altijd iets speciaals. Na de sombere en koude dagen begint het zonnetje weer te schijnen en voel je de kriebels om naar buiten te gaan. Beleef de lente met deze 10 activiteiten en verbind jezelf met de seizoenswisseling. 

Seasonal living

Het concept van ‘seasonal living’ komt steeds vaker voorbij, zowel op social media als in de boekhandel zijn velen tips te vinden over het versimpelen en vertragen van je dagelijks leven. Het is een tegenbeweging op de eeuwige haast die we als samenleving lijken te hebben, waardoor we de seizoenen compleet vergeten. Leven met het seizoen nodigt uit om te vertragen en de wereld om ons heen te bekijken. De natuur kent geen haast, maar biedt wel ieder seizoen een nieuw palet aan kleuren en activiteiten. 

Beleef de lente met deze 10 ideeën: 

  1. Haal de lente in huis met een paastak: de paastak symboliseert het nieuwe leven dat ontkiemt in de lente. Een frisse start bomvol kleur! 

  2. Start een moestuin: de lente is het ideale moment om de eerste zaadjes te gaan planten. Houd het simpel en begin met een kruidentuintje. Munt doet het vaak goed net als bieslook. Heb je geen tuin? Ook met een balkon kan je een moestuintje beginnen, denk maar aan het zaaien van radijsjes in een pot. 

  3. Ga naar buiten voor een picknick: het voorjaarszonnetje nodigt uit om eropuit te trekken. Neem je lunch mee naar buiten en eet je boterhammen buiten op een bankje. Kijk en luister naar wat er om je heen gebeurt. In de lente valt er van alles te ontdekken!

    ↪ Verse kop koffie mee op je picknick? Op deze manier kan je koffiezetten in de natuur.

  4. Zet nieuwe intenties: een nieuw seizoen vraagt om nieuwe intenties. Waar mag je aandacht naar toe stromen? Hiervoor kan je aan de slag gaan met een vision board over de lente of luister naar deze fijne lente-meditatie waarin je intenties zet.

5. Ruim je kledingkast op: berg de dikke winterkleding op en haal de vrolijke bloemenprints weer tevoorschijn. Ook hier geldt, doneer de kleding die je het afgelopen jaar niet gedragen hebt. De kans is groot dat deze alleen maar liggen te verstoffen. 

6. Kook met de seizoenen: zeg maar dag tegen de stamppot en hallo tegen de lichtere maaltijden. Denk aan courgettesoep of een lekkere rabarbercrumble. Duik de kookboeken in en pas je gerechten ook aan op het seizoen.  Dat zorgt voor nieuwe inspiratie in de keuken! 

7. Kunst in de buitenlucht: neem een schetsboek mee naar buiten en ga in het gras liggen. Wat valt je op? Welke vormen springen eruit? Kan je deze op je papier overbrengen? Door stil te staan bij de schoonheid om je heen, land je in het moment. Leg de lat zo laag mogelijk en geniet van het proces.

8. Journaling: uiteraard kan je ook schrijven in de natuur. Neem je journal mee de tuin in of rust even uit op een bankje tijdens een wandeling. Schrijf op wat er in je opkomt, welke ideeën ontstaan. De lente is een periode waarin je creativiteit weer begint te stromen. 

↪ Geen inspiratie? Ga aan de slag met deze journaling prompts!

9. Buiten yoga: waarom binnen blijven als het ook buiten kan?! Rol je matje uit in de tuin en geniet van de frisse lucht en vogelgeluiden terwijl je yoga beoefent. 

↪ Inspiratie nodig? In het Flow pakket vind je 20+ video’s voor ieder moment van de dag.

10. Ontdek de natuur op het water: ga met een sup het water op en dobber mee op de stroming. Vanaf het water ontdek je een hele nieuwe wereld. Ontdek waar je een sup kan huren in Utrecht.


Vorige
Vorige

Zucht… ontdek waarom zuchten zo goed voor je is! 

Volgende
Volgende

Vers bakkie koffie tijdens je wandeling met Freshdrip