Ontdek 3 heerlijke s’more recepten voor bij het kampvuur 

Zeg je kampvuur, dan zeg je marshmallows. Rooster ze boven het vuur tot ze knapperig zijn aan de buitenkant, maar zacht aan de binnenkant. Of maak er s’mores van, het ultieme toetje als je op de camping bent. Ontdek 3 verschillende recepten voor s’mores die je wilt uitproberen de volgende keer dat je bij het kampvuur zit. 

Recept voor s'mores bij het kampvuur

Wat zijn s’mores?

Het idee van een s’more is eigenlijk heel simpel en overgewaaid vanuit Amerika. Je roostert een marshmallow boven het kampvuur of boven de barbecue. Samen met twee biscuits en een stukje chocolade maak je hier een soort sandwich van met de marshmallow in het midden. Knapperig, zoet, ghewy en heerlijk na een lange dag buiten te hebben doorgebracht. 

Tip: nooit meer op zoek naar een stok met handige marshmallow prikkers, ze zijn zelfs uitschuifbaar! 

S’More met zeezout

Zout en chocolade gaan perfect samen, dus waarom dan niet in een s’more? Kies voor simpele Maria biscuits en voeg daar jouw favoriete chocolade met zeezout aan toe. Zelf vind ik pure chocolade het lekkerste in een s’more omdat je de chocolade dan extra goed proeft met de zoete marshmallow. Rooster je marshmallow boven het vuur en stapel dan alles op. Heerlijk als je een zout stukje te pakken hebt tussen al het marshmallow fluff! 

S’More met scholiertjes

Krijg je liever geen vieze handen door het breken van de chocolade of wil je zo min mogelijk meenemen op je kamepeertrip? Kies dan voor scholiertjes! Deze koekjes hebben het perfecte formaat en een laagje chocolade. Je hoeft alleen maar de marshmallows te roosteren en je hebt je s’more. Twee koekjes op elkaar is misschien wat veel, maar dan houd je extra koekjes over voor extra s’mores. 

S’More met American chocolate chip cookies

Om in het Amerikaanse thema te blijven, is het ook heel lekker om een chocolate chip cookie te gebruiken. Die zijn wat dikker en hebben vaak veel bite. In combinatie met een knapperige marshmallow is dit een typische Amerikaanse snack voor bij het kampvuur. 

Tip: dip je marshmallow voor het roosteren in de Bailey’s. 

Sla voor je volgende kampeertrip of microavontuur de marshmallows maar groot in, want dit is een kampvuur snack die niet snel verveelt. Tijdens de yoga kampeerweekenden zijn ze dan ook groot favoriet!



*Deze blog bevat affiliate linkjes

Vorige
Vorige

Hoe houd ik mijn goede voornemens vol? Maak dit jaar jouw dromen waar, 5 tips!  

Volgende
Volgende

Beginnen met journaling? Zo ga je aan de slag met jouw journal + prompts