Zit je de hele dag achter je computer? Doe deze stretches voor een soepel lichaam!

Steeds meer tijd brengen we voorovergebogen achter onze computer door, lang niet altijd in een perfecte zithouding. Op kantoor maak je nog een wandeling naar de koffieautomaat, maar thuis zit je soms uren achter elkaar aan je scherm geplakt. Met deze stretches houd jij je nek en schouders lekker soepel en ontspannen. 

Wat gebeurt er als je veel zittend werk doet?

Als je achter je computer zit, buig je vrijwel automatisch naar je scherm toe. Je schouders zakken naar voren, net als je rug. Hierdoor wordt het gewicht ongelijk verdeeld. Even is dit niet erg, maar na 4 uur zitten kan het heel anders aanvoelen. 

Ook de ademhaling verandert vaak achter de computer. Vaak bevindt deze zich hoog in de borst en is relatief gezien kort. Soms wordt de adem zelfs helemaal vastgehouden, let maar eens op als jij een mail opent. Als de adem wordt vastgehouden kan de adem niet vrij stromen en ontstaan er steeds meer pijntjes in de nek of schouders. Het lichaam begint de eerste stresssignalen te geven. 

→ Ben je benieuwd naar jouw adempatroon en hoe jij dat kunt veranderen? Ontdek wat ademcoaching voor jou kan betekenen. 

Stretches voor een dag op kantoor of achter de computer

Draaien met je polsen

Met al het typen en scrollen krijgen je polsen behoorlijk wat te verduren. Draai tussendoor regelmatig even met je polsen of wapper even met ze. Beweeg met je vingers en dit kan al een klein verschil maken in je dag. 

Breng je kin naar je borst

Laat je hoofd helemaal hangen en beweeg je hoofd in halve cirkels van links naar rechts. Je brengt dus je linkeroor naar je linkerschouder, laat je hoofd weer zakken en beweegt dan rustig door naar de linkerkant. Een fijne stretch voor je nek, zowel aan het begin van de dag als aan het eind om de dag af te sluiten. 

Rek jezelf helemaal uit

Breng je armen omhoog en rek jezelf even helemaal uit. Rijk dan om en om met je handen naar het plafond, alsof je iets wilt pakken maar er niet bij kan. Let op dat je de schouders niet helemaal optrekt naar je oren. 

In het Flow pakket, vind je een video die speciaal gericht is op stretches achter je bureau! 

Rollen met je schouders

Lekker draaien met je schouders. Rol je schouders naar voren en omhoog. Daarna rol je ze rustig naar achteren en omlaag. Voel direct de verlichting van spanning in je schouders en nek.

Even lekker schudden

Zet een feel good muziekje op en schud even alles helemaal uit. Schud je armen, je benen, je heupen, alle spanning schud je uit je lichaam. Zing lekker mee. Het geeft je energie direct een flinke boost. Ideaal om te doen in je lunchpauze om een dip te voorkomen.

Verwerk deze stretches in je dagelijkse routines om je lichaam soepel te houden. Maak het leuk en doe het samen met collega’s. Probeer daarnaast regelmatig op te staan en wat te bewegen, zoals een wandeling in de lunchpauze. De positieve effecten op je lichaam en je concentratie zijn enorm. 

Klaar met werken? Probeer dan ook deze yin yoga stretches voor een soepele nek, schouders en onderrug met video! Je kan direct je matje uitrollen.


Vorige
Vorige

Wandelen in Lage Vuursche: volg de Heuvelrugroute

Volgende
Volgende

3x Campings met yoga in de natuur